miércoles, 23 de octubre de 2013

Definición de alimento e exemplos.

-Os alimentos son as substancias sólidas ou líquidas, de distinta orixe, transformadas ou non que inxerimos diariamente e que constitúen a nosa dieta.
  Os alimentos conteñen:
-Substancias que tras a dixestión proporcionan nutrientes (como as proteínas, as graxas e os polisacáridos).
-Substancias que son nutrientes e nos precisan ser dixeridas (auga, sales minerais).
-Substancias que o noso corpo non pode dixerir: é o que chamamos a ''fibra'' dos alimentos vexetais.
-Outras substancias (aditivos).

-Exemplos de aliimentos: froitas, ovos, leite, carne, pescado, diferentes bebidas (auga, zumes, cocacola...), verduras, etc.
-O alimento máis completo coñecido é o leite.

Segundo a función que cumpren nos seres vivos adoitan clasificarse en 3 grupos:
Alimentos enerxéticos, plásticos e reguladores.


No hay comentarios:

Publicar un comentario